φαρμακευτικός σύλλογος Πέλλας

ΠΩΛΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ (ΓΕΔΙΦΑ)
2018-12-06 18:33:20

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πέλλας ενημερώνει το κοινό ότι η πώληση φαρμακευτικών προϊόντων επιτρέπεται μόνο στα φαρμακεία και αυτό για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας.

Σε συνέχεια του ΦΕΚ 2219/Β/2016 δημιουργήθηκε υποκατηγορία Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων υπό την ονομασία Φάρμακα Γενικής Διάθεσης (ΓΕΔΙΦΑ) τα οποία μπορούν υπό όρους να διατεθούν από εναλλακτικά κανάλια διανομής. Σε κάθε περίπτωση η κατηγορία αυτή παραμένει ανενεργή αφού καμία εταιρία δεν έχει επιδείξει ενδιαφέρον.

Υπέπεσε στην αντίληψή μας μετά από καταγγελίες ότι σε κάποια mini/Super MArket της περιοχής διακινούνται παρανόμως σκευάσματα παρακεταμόλης ( τα γνωστα Depon Panadol Apotel κτλ) κάποιες φορές ακόμα και στις μέγιστες δόσεις του 1gr.

Εφιστούμε την προσοχή στους παράνομους διακινητές ότι τα πρόστιμα είναι εξοντωτικά και ο κίνδυνος για πρόκληση βλάβης από αμέλεια στους καταναλωτές τους είναι υψηλός, αφού φτάνει μία λάθος χορήγηση σε ασθενείς που είτε έχουν την αίσθηση ότι μπορούν να λάβουν την αγωγή άπαξ είτε σε περισσότερες δόσεις αγνοώντας τα φαινόμενα συνάθροισης που υπόκεινται οι δραστικές ουσίες.

Παρακαλούμε για την άμεση συμμόρφωσή τους

Εκ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πέλλας