φαρμακευτικός σύλλογος Πέλλας

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΠΦΣ ΓΙΑ ΤΑ ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΑ ΦΑΡΜΑΚΑ
2015-12-01 08:20:41

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ 

ΑΘΗΝΑ 26.11.2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στον αποκλεισμό των ψευδεπίγραφων (πλαστών) φαρμάκων που αποτελεί μια σύγχρονη μάστιγα, μέσω  ηλεκτρονικής πιστοποίησης με το σύστημα ΕΜVO (European Medicines Verifications Organisation), αλλά και τους κινδύνους από την ραγδαία επικράτηση στην Ευρώπη της ΤΤΙP (διατλαντικής συμφωνίας), θα αναφερθεί ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνος Λουράντος σε ομιλία του στο 1ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο που διοργανώνεται στις 28 και 29 Νοέμβριο στον Βόλο.

O πρόεδρος του ΠΦΣ θα ανακοινώσει την πρωτοβουλία που αναλαμβάνει ο Πανελλήνιος φαρμακευτικός Σύλλογος, στην κινητοποίηση όλων των φορέων της φαρμακευτικής αλυσίδας για την ανάπτυξη του συστήματος αυτού προκειμένου να προστατευτούν οι ασθενείς από τα πλαστά φάρμακα τα ου διαδικτύου, σύμφωνα και με τις πρόσφατες οδηγίες της PGEU.

Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει επίσης στην ΤΤΙP και στην μυστικοπάθεια με την οποία περιβάλλονται τα στάδια υλοποίησής της. Η πρόσφατη εξαγορά αμερικανικών συμφερόντων κολοσσιαίας βιομηχανίας από μια πολύ μικρή ευρωπαϊκή, αποδεικνύει την μεθόδευση εισόδου των κεφαλαίων αυτών στην ευρωπαϊκή φαρμακευτική αγορά.

Το Συνέδριο έχει θέμα «Φαρμακείο και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας - ο ρόλος  του φαρμακοποιού» και διοργανώνεται από τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους Μαγνησίας , Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων και  τελεί υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                    Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ                                                                ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ