φαρμακευτικός σύλλογος Πέλλας

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΦΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ KAI Δ.Τ. ΤΗΣ PGEU ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
2015-09-10 15:16:54

Αθήνα, 8/9/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζονται οι συναντήσεις του Προεδρείου του ΠΦΣ με πολιτειακούς παράγοντες της χώρας μας στα πλαίσια των επαφών για την ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν την Φαρμακευτική Περίθαλψη και την Υγεία.

Μετά την επίσκεψη της περασμένης Παρασκευής στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, σήμερα Τρίτη, αργά το απόγευμα, ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνος Λουράντος θα επισκεφθεί την πρωθυπουργό κυρία Βασιλική Θάνου  - Χριστοφίλου και θα την ενημερώσει για όλα τα θέματα που αφορούν την Φαρμακευτική Περίθαλψη.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ  και ο κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης, μέλος του ΔΣ,  θα παραστούν σήμερα σε πανυγειονομική σύσκεψη, μετά από πρόσκληση του προέδρου της ΝΔ κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Στην διάρκεια της συνάντησης ο κ. Λουράντος θα επιδώσει στον κ. Μεϊμαράκη τα ψηφίσματα που εγκρίθηκαν από το Σώμα των Εκπροσώπων των Ευρωπαϊκών Φαρμακευτικών Συλλόγων και αφορούν την αναγκαιότητα της ανεξαρτησίας του φαρμακοποιού και το μεταναστευτικό – προσφυγικό πρόβλημα .
Σημειωτέον ότι ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει αποστείλει αίτημα συνάντησης προς όλα τα πολιτικά κόμματα, προκειμένου να τους ενημερώσει για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της Υγείας.

Στο μεταξύ σε Δελτίο Τύπου [στα αγγλικά (πατήστε εδώ) & στα ελληνικά (πατήστε εδώ)] που εξέδωσε προς τα Ευρωπαϊκά Μέσα Ενημέρωσης η PGEU, αναφέρεται στο Συμπόσιο που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «στη διάρκεια του συνεδρίου, οι χώρες που στο παρελθόν βίωσαν την ακραία απελευθέρωση παρουσίασαν παραδείγματα που αποδείκνυαν ότι η ποιότητα των φαρμακευτικών υπηρεσιών στην χειρότερη περίπτωση υποβαθμίστηκε, ενώ στην καλύτερη δε σημείωσε καμία βελτίωση. Σε ορισμένες χώρες, οι αρνητικές συνέπειες της απελευθέρωσης του ιδιοκτησιακού των φαρμακείων προβλημάτισαν τις κυβερνήσεις σχετικά με την ενδεχόμενη επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος».

Στην ίδια Ανακοίνωση η PGEU επισημαίνει πως «συμφώνησαν επίσης ότι η δημόσια υγεία προστατεύεται καλύτερα με μια τέτοια ρυθμιστική δομή για τα φαρμακεία, που να διασφαλίζει την επαγγελματική αυτονομία και ανεξαρτησία των φαρμακοποιών, να προστατεύει την προσβασιμότητα στις φαρμακευτικές υπηρεσίες και να θέτει την επαγγελματική και εξατομικευμένη φροντίδα των ασθενών πάνω από κάθε οικονομικό όφελος ή κέρδος για τους μετόχους».

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ                       ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ